For timebestilling eller spørsmål ring tlf. 91 91 45 57

Naprapatklinikken Vestby

Behandlinger

Manipulasjon

Manipulasjon benyttes for å normalisere funksjonen i rygg eller ekstremitetsledd. Det benyttes spesifikke grep som utføres med høy hastighet, men med så liten kraft som mulig.

Mobilisering

Et alternativ til manipulasjon er mobilisering, som også er en måte og behandle ledd på. Mobilisering er en spesifikk og leddnær tøyning. Det benyttes liten kraft og langsomme bevegelser for å oppnå normal funksjon i leddet.

Triggerpunktsbehandling

Triggerpunktsbehandling benyttes for å redusere muskelspenninger og minske en viss type smerteutstråling. Pressur blir ofte benyttet som behandling på triggerpunkter.

Muskeltøyning

Ved muskeltøying benyttes blant annet teknikker som passiv og aktiv PNF (proproceptiv neuromuskulær facilitering) og INF (interoceptiv neuromuskulær facilitering). Teknikkene brukes for å minske muskelspenninger.

Massasje

Massasje benyttes for å myke opp muskler og bindevev, samt for å minske muskelspenning og øke blodsirkulasjonen

Nervemobilisering

Nervemobilisering benyttes hovedsakelig når pasienten har problem med utstrålende smerter i armer og bein. Teknikken benyttes for å få større bevegelighet i nerver.

Nålebehandling

Nålebehandling, også kalt dry needling, er en behandlingsform som hjelper mot muskelsmerter. Det er ikke det samme som akupunktur. Nålen blir satt inn i en muskel hvor målet er å løsne de stramme båndene. Når stramme og ømme muskler som kan være årsaken til smertene er identifisert, settes nålene slik at muskelfibrene blir påvirket og ”slipper taket”. Dette gir en smertelindrende effekt. Nålene som brukes er lagret i sterile engangsforpakninger og kastes etter bruk.

Hjemmeøvelser/Treningsprogram

Som et ledd i behandlingen kan hjemmeøvelser og evt treningsprogram bli gitt pasienten. Dette som en del av rehabiliteringen og for å forebygge tilbakevendende problemer.